blogi

Asiaa erinomaisesta asiakaspalvelusta

asiakaspalvelu, Wave - Wakaru Asiakaspalveluverkosto

Kohti asiakaspalvelun erinomaisuutta – Waven puoli vuotta 2021

Asiakaspalvelun vuosi alkoi erityisissä oloissa Korona-pandemian jatkuessa eikä loppua ollut vielä näköpiirissä tai tietoa, milloin voimme kohdata kasvokkain. Tämä vaikutti Waven vuoden alkupuolen kulkuun, sillä halusimme tuoda tapahtumat ja toiminnan asiakaspalvelun ja -kokemuksen ammattilaisille huolimatta siitä, millaisessa tilanteessa olimme valtakunnallisesti.

Waven asiakaspalvelututkimus valmistui vuoden taitteessa, ja se on jäsenille ladattavissa maksutta ja infograafin voi kaikki ladata ilmaiseksi. Alkuvuodesta aikataulutimme ja suunnittelimme asiantuntijawebinaareja keväälle sekä jatkoimme CCD Asiakaspalvelun ajankohtaispäivän valmisteluita. Tällä kertaa tiedossa oli, että tapahtuma on ensimmäinen alusta alkaen virtuaaliseksi suunniteltu kokopäivän tapahtuma Waven historiassa.

Kokemuksia CCD Asiakaspalvelun ajankohtaispäivästä

 • Mielenkiintoinen ja innostava päivä, kiitos!
 • Oikein hyödyllinen päivä, hyvät puhujat. Paljon jäi uusia työkaluja, pitää miettiä miten ne otetaan vielä rohkeasti käyttöön. Kiitos!
 • Erittäin TÄRKEÄ aihe! Kiitos!!! työntuunaus! Tätä lähdettävä kokeilemaan meidän orkan kanssa!
 • Hieno puheenvuoro joka sai tabut auki! On rohkeutta olla keskeneräinen ja kääntää se vahvuudeksi!

Lämpimästi tervetuloa uusille jäsenillemme:  Elo, Flow Akatemia, Vokomotiivi, Avarda, Ensin Palvelut Oy, Sanoma Media Finland Oy, Tehden Oy, Advania Oy, Acolad, Valtti Kumppanit Oy, Ratkaisutoimisto Seedi Oy, Monzuun Oy, Business Joensuu Oy, Listenmaa Consulting Oy!

Wave Akatemia kohti asiakaspalvelun erinomaisuutta

Alkuvuoteen mahtui myös uuden Wave Akatemian käynnistäminen. Kyseessä on opinahjo, joka tarjoaa ammattitaidosta valmennusta asiakaspalvelun ja kokemuksen kehittämiseen kohti erinomaisuutta napakkoina puolipäiväisinä valmennuksina. Kevään mittaan järjestimme sekä julkisia toteutuksia että yrityskohtaisia toteutuksia useille organisaatiolle. Valmennukset toteutimme etänä, ja julkisiin valmennuksiin tuli myös uudenlainen UNLIMITED-yrityslippukonsepti, jossa yritys pystyi hankkimaan vaivattomasti suurelle joukolle valmennusta edulliseen hintaan.

Kokemuksia Wave Akatemiasta

 • “Kiitos, monta uutta asiaa ja uutta tietoa hyödynnettäväksi. Jo opittuja juttuja palasi mieleen. Pidän siitä, että jäi pohdittavaa ja halu palata materiaalin informaatioon myöhemmin. Aion ottaa tavaksi muutamia harjoituksia.”
 • “Kiitos erinomaisesta ja innostavasta koulutuksesta!”
 • “Todella hyvä koulutus. Selkeitä, konkreettisia ja hyödyllisiä asioita liittyen viestimiseen. Mukavia vaihtelevia tapoja aktivoida meitä kuulijoita koulutuksen aikana. Suosittelen lämpimästi muillekin jotka kaipaavat tällaista koulutusta.”
 • “Tämä valmennus toi boostia tarkastella omia työtapoja ja käyttäytymistä uudella tasolla. Tämä meinaa hektisen työn lomassa unohtua.”

Toiminta lukuina erinomaisen asiakaspalvelun puolesta

Kesälomien kynnyksellä laskettaessa järjestimme peräti 31 tapahtumaa, joissa asiantuntemusta jakoi liki 60 puhujaa ja valmentajaa. Nämä keräsivät kaiken kaikkiaan eri organisaatioista noin 1 100 osallistujaa. Toteutuksessa mukana olivat vahvasti myös Wave-jäsenet, jotka toimivat asiantuntijakumppaneina myös webinaareissa.

Kokemuksia Wave webinaareista – tallenteet löydät täältä!

 • “less is more, human to human”
 • “Webinaaria oli helppo seurata ja se oli hyvin asiapainotteinen vaatimatta liikaa ponnistelua perässä pysymiseen.”
 • “Konkreettiset esimerkit, selkeät esittäjät. Erittäin mielenkiintoinen esitys :)”

Timanttinen Asiakaspalveluviikko täydentyy Aspa Festareilla

Loppukeväästä avasimme asiakaspalvelun ilosanomaa jo 3 vuotta vaalineen Asiakaspalveluviikon ilmoittautumisen ja mukaan on ilmoittautunut jo innokkaita osallistujaorganisaatiota. Viikkoa tukemaan järjestimme ensimmäistä kertaa Kick off -session, jossa kokemuksia kertoivat Satasairaala sekä Gofore. Tässä tuli näkyväksi myös se organisaatioiden sisäinen työ, joka viikosta ei näy ulospäin.

Aspa Festarit -tapahtumalle on aiempina vuosina tullut kysyntää, ja vuosina 2019 ja 2020 järjestimmekin jo teemaluentoja yrityksille. Näiden lisäksi kaivattiin valmista ohjelmaa, joka on helppo sisällyttää viikkoon. Festaripassin hankkiminen ei kuitenkaan edellytä Asiakaspalveluviikon viettämistä.

Mitä tulossa vielä 2021?

Total Experience Yhteys21-tapahtuma järjestetään 15. syyskuuta Helsingissä. Tämän jälkeen katse on tiiviisti kohti hurmaavaa Asiakaspalveluviikkoa sekä uutuusohjelmanumeroa Aspa Festareita. Syksyn aikana on luvassa asiaa asiakaspalvelun kehittämiseksi ja tueksi. Lisäksi jatkamme Asiakaspalvelun materiaalipankin työstämistä – onko yritykselläsi julkaisu, jonka voimme linkittää?

Kiitos kaikille puhujille, yhteistyökumppaneille ja Wave-jäsenille tästä merkillisestä ajasta, jonka olemme jakaneet – Asiakaspalveluviikon merkeissä: Yhdessä olemme enemmän!

Lue lisää Waven toiminnasta:

Laura Hassel

Kirjoittaja Laura Hassel vastaa Wakaru asiakaspalveluverkosto Waven markkinoinnista sekä jäsen- ja tapahtumatoiminnasta. Laura on työurallaan sukeltanut service desk- ja contact center maailmaan suurella intohimolla. Saatatte bongata hänet webinaarihostina tai tapahtuman puheenjohtajana. Arjessa hän uppoutuu myös palvelumuotoilun maailmaan ja pyrkii tuomaan parhaita käytäntöjä myös Waven jäsentoimintaan mukaan. Aiemmin hän vastasi myös Wakarun ja Oppia.fi -koulutuskumppaneiden valmennusten laadukkaasta järjestämisestä.

Laura @LinkedIn
Wave @Linkedin

Wave on asiakaspalvelun ammattilaisten verkosto, jonka yli 100 yritysjäsentä yhdistää halu kehittää ensiluokkaista asiakaspalvelua. Järjestämme yritysvierailuja, koulutuksia ja tapahtumia sekä koordinoimme vuosittaista Asiakaspalveluviikon viettoa. Lisäksi järjestämme myös toiminnankehittämisen kilpailut: Vuoden Service Desk ja Vuoden asiakaspalvelu -kilpailut. Lue lisää toiminnastamme ja jäsenyydestä: http://wave.wakaru.fi/

Comments are Closed